Spring naar inhoud

Veelgestelde vragen

In het kort

Heb je vragen over het gebruik van Bloemenbuurt Begroot? Kijk dan eerst of je vraag op deze pagina beantwoord wordt.

Staat het antwoord op je vraag er niet tussen? Neem contact met ons op.

Waar vind ik de uitslag?

Op woensdag 12 mei 2021 maakten we de winnaars bekend. De uitslag vind je op deze pagina.

Hoe is deze uitslag bepaald?

Van 7 april t/m 5 mei 2021 konden alle bewoners van de Bloemenbuurt van 10 jaar en ouder hun favoriete plannen voor Bloemenbuurt uitkiezen voor een totaalbedrag van €30.000,-. Met een persoonlijke stemcode die bewoners per brief ontvingen, konden zij op deze website stemmen op plannen. De plannen die het vaakst zijn gekozen en die samen maximaal €30.000,- kosten, worden uitgevoerd.

Hoe is de berekening precies gemaakt?

Het wijkbudget van € 30.000,- wordt gevuld met de plannen die de meeste stemmen hebben gekregen, totdat het budget op is. Op deze pagina zie je dat de 4 winnende plannen niet het volledige budget van € 30.000,- benutten. Dit komt doordat een van de plannen met de meeste stemmen niet meer binnen het budget van €30.000,- past. Vervolgens kijken we op de lijst naar het eerste plan dat wel uitgevoerd kan worden binnen het budget. Daarom staat het plan “Laat een regenton plaatsen” wel tussen de winnende plannen, en “Sport-, en beweegplek voor 12-plussers” niet. Voor het resterende bedrag kan er helaas geen ander plan gerealiseerd worden. Daarom is besloten om het resterende bedrag van €1.000,- te gebruiken als buffer om onvoorziene kosten te dekken bij de uitvoering van de 4 plannen en zal dus de plannen ten goede komen.

Krijgen de indieners van de winnende plannen het bedrag meteen op hun rekening gestort?

Nee. Eerst kijken we wie het plan gaat realiseren. In sommige gevallen is dat de gemeente, in andere gevallen een bedrijf, bewoner of een maatschappelijke organisatie. Dat hangt helemaal af van de aard van het plan. De gemeente kan het bedrag alleen uitkeren aan een rechtspersoon, bijvoorbeeld een bedrijf of maatschappelijke instelling en niet rechtstreeks aan een bewoner. Als een bewoner zelf het plan uitvoert, keren we het bedrag uit via wijkberaad de Hyacint.

Ik wil graag een plan indienen voor een andere wijk in Stadsdeel Segbroek. Kan dat?

Leuk dat je zo enthousiast bent over Bloemenbuurt Begroot. Dat zijn wij ook! De Bloemenbuurt is de tweede wijk in het stadsdeel met een eigen wijkbudget. In 2018 kreeg de Bomenbuurt een eigen wijkbudget .Hierna komen ook de andere wijken in Segbroek aan de beurt. Bekijk de planning wanneer de andere wijken aan de beurt zijn.

Ook los van het wijkbudget helpen wij je graag om je initiatief verder te helpen. Zo kijken wij of je idee uitvoerbaar is en of het in aanmerking komt voor een  activiteitensubsidie.

Hoe veilig is deze site?

Bloemenbuurt Begroot neemt maatregelen om misbruik van en ongeautoriseerde toegang tot persoonsgegevens te beperken. Meer weten over privacy en beveiliging van persoonsgegevens? Lees dan onze privacyverklaring.

De site werkt niet goed. Waar moet ik dit melden?

Vervelend dat de site niet werkt. We willen dit snel oplossen. Neem contact met ons op. Geef een korte uitleg waar het mis gaat en eventueel de link van de pagina waar het over gaat. We proberen het probleem dan zo snel mogelijk op te lossen.

Login om verder te gaanAnnuleren